Intressanta biblioteksfrågor?

Det är bara att hålla med Christer Hermansson i senaste numret av BBL.(http://www.biblioteksforeningen.org/bbl/bbl2006/Biblioteksbladet_nr6_2006.pdf) ”BiS (…) är förbannat tråkig (…) [och] erbarmligt ful (…) IKONER är också dödande tråkig att läsa (…) Biblioteksbladet (…) är i en klass för sig i Norden”.

Varför, varför, varför – frågar jag mig – måste ofta biblioteksfrågor bli så förödande tråkiga att läsa om i tidskrifter och tidningar av olika slag? Vi biblioteksanställda har ju några av de trevligaste och intressantaste yrken som finns, men skall man döma av vissa nischade biblioteksfrågeperiodika, så måste vi som yrkesmänniskor vara något av det tråkigaste och mest sövande som någonsin gått omkring i mänsklig gestalt. Faktum är ju tvärtom att mina kollegor ofta är väldigt trevliga och bildade och kul personer – som man gärna pratar och umgås med. Vi behöver göra biblioteksfrågor kolossalt intressanta för många andra än oss närmast berörda! Jag hoppas härvidlag på bloggar som denna. Här kan vi stöta och blöta allt möjligt som har med bibliotekssfären att göra. Jag hoppas, att det kan bilda ringar på vattnet, så att allmänheten bättre förstår vilka guldgruvor biblioteken är – och dess personal. Är denna blogg t.ex. känd utanför biblioteken i Kalmar län? Finns den t.ex. med i Bloggportalen? Om inte: varför inte?

Thomas Olofsson

Annonser

2 thoughts on “Intressanta biblioteksfrågor?

  1. Margret Halvardson skriver:

    En artikel i gårdagens DN (060919) tog upp ett angränsande ämne, nämligen bibliotekariers fixering vid sin image och problemen med att få människor att förstå hur kompetenta vi är. Och inte är vi några otrendiga tråkmånsar heller. Nej, vi är roliga, intressanta och hippa. Problemet är bara att nå ut med detta…Det är en intressant och bitvis lite elak artikel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s