Ung kommunikation

Ung kommunikation är ett femårigt utvecklingsprojekt inom ramen för samarbetet inom Akademi Sydost (Växjö universitet, Högskolan i Kalmar och Blekinge Tekniska Högskola). Projektet stöds av KK-stiftelsen. Samarbete sker mellan lärarutbildningarna och VFU-skolor inom regionen, liksom organisationer som arbetar med barns och ungdomars nya uttrycksformer, bland annat Reaktor Sydost och Tech Group.

Bakgrunden beskriver man så här:
”Vi befinner oss just nu mitt i en digital revolution. En mängd nya medier utvecklas och den generation ungdomar som växer upp i dag spelar en central roll i denna utveckling. Inte någon gång tidigare i historien har ungdomar haft så stor inverkan på människors sätt att kommunicera som nu. /…/ Detta förändrar fritiden, men påverkar även skolan och ställer krav på förändrade undervisningsformer. /…/ Vi ställer frågan: Vilka nya villkor för lärande skapas av förändringar i ungdomskultur och digital teknik?”

Mer information på http://www.ungkommunikation.se. Där finns även länkar till projektets många temagrupper och vidare till temagruppernas olika bloggar.

/Lars Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s