Barnens bibliotek

”Det finns ingen webbplats som är lika användbar för en barn- och ungdomsbibliotekarie som www.barnensbibliotek.se/.
– Det finns ingen liknande! Ingen lika heltäckande!
– Nej, i ärlighetens namn finns det ingen motsvarande sida på svenska som i dagsläget håller samma kvalité som Barnens Bibliotek.”
Detta framgår av den utvärdering av Barnens Bibliotek som nyligen gjorts av Danmarks Biblioteksskole och det är bara att instämma. Läs artikeln om Barnens Bibliotek i senaste numret av Biblioteksbladet, 09: 2007. Artikeln avslutas:
”Det man kan hoppas är väl att de flesta inser värdet av sajten. En sak efterlyses dock i utvärderingen som Danmarks Biblioteksskole gjort: mer marknadsföring av Barnens Bibliotek, riktat speciellt till lärare i landets skolor.”
Detta är ju något ni i allra högsta grad kan vara behjälpliga med. Förhoppningsvis finns redan nu väl synliga länkar till Barnens Bibliotek via lokala hemsidor, både när det gäller folkbiblioteken och skolwebbplatser.
När vi ändå är inne på Biblioteksbladet: I förra numret (08: 2007) finns en högintressant artikel av Kulturrådets Cay Corneliusson som sammanfattar aktuell forskning och framtida strategier när det gäller Läsfrämjande arbete för barn och unga i en digital tid.

/Lars Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s