En väg in för biblioteken!

Kulturrådet och Kungliga Biblioteket inleder nu ett samarbete kring Sverigebiblioteket, ett nationellt bibliotekssamråd för samarbete och utveckling. Syftet är att allmänheten enklare ska få tillgång till Sveriges biblioteksresurser bland annat via Internet. Ambitionen är en gemensam ingång till folkbibliotek, forskningsbibliotek, specialbibliotek och andra typer av bibliotek som är viktiga för både låntagare och studerande.

Läs mer: http://www.kulturradet.se

/Stefan Wahlstedt

Annonser

One thought on “En väg in för biblioteken!

  1. Nils Grönlund skriver:

    Helt underbart! 🙂 Sverigebibliotekets mål är ett Kinderägg för Bibliotekssverige skulle man kanske kunna sammanfatta det som, d.v.s. tre önskningar i en: låntagar-LIBRIS, bibliotek24 och web 2.0?

    Att man även lyfter konkreta frågor som digitala resurser och inte minst internationell standard, tycker jag borgar för att dettta projekt inte stannar vid att vara en ren skrivbordsprodukt utan berör biblioteksverkligheten på ett högst påtagligt sätt.

    Vad kan då biblioteken i Kalmar län och Sydostlänen göra för att dra det berömda strået till stacken? Förändrar detta Läns- och Regionbibliotens sätt att arbeta och prioriteringar på något sätt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s