Bibliotek behöver kärlek!

Ropen skalla – bibliotek och kärlek åt alla!

Sverige behöver en nationell bibliotekspolitik och Svensk biblioteksförening delar ut vackra affischer & knappar om att vi ska vara library lovers. Men sedan då? Vad gör vi i praktiken? Är det med kärlek vi ska hindra biblioteken att dö ut? Erbjuda den till våra låntagare? Hur gör vi då?

Det är ju faktiskt tack vare våra kära låntagare vi har det jobb vi har och det bibliotek vi arbetar på inte är nedlagt, då ska de väl få någon återbäring av oss. Eller hur?

När gav du kärlek till en låntagare sist? Ett extra leende, en klapp på armen när någon behöver det, en extra service som går utöver det traditionella biblioteksarbetet? Kanske kan vi erbjuda bokmassage för trötta bokarmar? En läkande bokkram för vårtrötta låntagare? Kanske vi kan låna ut oss själva – låna hem en bibliotekarie – frågan är hur lång lånetiden skulle vara? Men det kanske skulle bli alldeles för roligt….nej, per timme skulle nog vara bäst…fast det kanske också kan missförstås? Nu vet jag, man kan boka oss per timme i biblioteket och få enskilt personligt samtal, ungefär som vi har våra personliga bankmän/kvinnor så kan vi erbjuda personlig bibliotekariepersonal till varje låntagare, vore inte det kärleksfullt?

Vi i Borgholm tänker i alla fall erbjuda kärlek till våra låntagare genom magen. Vi kommer att erbjuda dem våra bästa bakverk under Världsbokdagen, 13 olika kakor, pajer, bullar som vi själva bakat i våra kök hemma. Vi samlar ihop alla våra recept och gör en folder och så gör vi om biblioteket för en dag till café. Kanske vi fikar med dem också. Kom och hälsa på oss då!

Det tycker jag är kärlek för våra låntagare.

Vad gör resten av länet i denna viktiga fråga? Vem tar stafettpinnen i kärlekens namn?

Åsa Forsman
Borgholms bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s