Boktipsarkväll i Markaryd

Under hösten startade vi upp en boktipsarkväll/bokcirkel som fortsatt över förväntan under våren. Vi har inte haft något klart upplägg från början utan låtit deltagarna utforma programmet. Idéerna har flödat och varje deltagare har sin personliga uppfattning om vad man vill få ut av en sådan här träff.

Vi har dock fått lite struktur på träffen under våren. Vi har några böcker som vi gemensamt valt ut och som vi pratar lite extra om varje gång. Utöver det tipsar vi varandra om andra böcker vi läst, går runt bland hyllorna i biblioteket och letar efter godbitar i magasinet.

En stående punkt är att biblioteket varje gång visar olika sätt att hitta böcker. Vi passar också på att visa databaserna och bibliotekskatalogen.

Till hösten har vi redan valt ut några olika bokpaket som vi ska utgå ifrån, bl a ”kvinnliga kinesiska författare” och ”pärlor i litteraturen”. Böckerna har vi i en särskild ”Bokcirkellåda” som varje deltagare kommer till biblioteket och väljer ur och läser under sommaren (ingen ville vänta till hösten med att börja läsa).

Pia Hardinsson, Markaryds bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s