Djur på biblioteket

Liksom många andra städer med självaktning har Sölvesborg en sommarfestival ”Killebomfestivalen”. Biblioteket brukar inte delta särskilt aktivt i firandet men i år tyckte vi att vi också borde bidra på något sätt. Resultatet blev att vi ska ha en smådjursutställning i bibliotekets trädgård. Alla barn/ungdomar inbjuds att ställa ut sitt djur under några timmar. Deltagarna tar själva med vad som behövs (bord, skuggskydd, mat o.s.v.)och skriver också en liten presentation av sitt djur. Publiken röstar sedan fram det ”gulligaste” djuret. Bibliotekspersonalen ger tröstpris till djur som har svårt att hävda sig som gulliga, typ vandrande pinnar.

För att locka in publiken i biblioteket har vi engagerat Malmö reptilcenter som visar och berättar om en del av sina djur. Stora och små ormar, en krokodilunge, ödlor, skorpioner, spindlar, kackerlackor kommer att besöka biblioteket. Personligen är jag väldigt angelägen att det bara blir ett besök, särskilt noga kommer jag att förhöra mig om att alla spindlar finns med i bilen tillbaka till Malmö, skorpionerna också för den delen. Tänk om någon rymmer och bygger bo bland mina älsklingsböcker på barnavdelningen.

Naturligtvis kommer vi också att skylta med alla sorters djurböcker och att sälja gallrade böcker med djurtema under dagen.

Nu hoppas vi att många barn vill visa sitt djur, att solen skiner och att publiken upptäcker att biblioteket inte bara är en trevlig och användbar plats utan också spännande och lite ryslig.

Susanne Berggren
Sölvesborgs bibliotek

Annonser

One thought on “Djur på biblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s