Nu kommer folkbildningsbegreppet till heders igen!

Sölvesborgs Bibliotek & Lärcentrum utökar utbudet och erbjuder självstudier utan inträdeskrav. 180 nya kurser blir tillgängliga vilket ger nya möjligheter att distansstudera i Sölvesborg.

Jobbar du i vården kanske du känner behov av att veta mer om mötesteknik, manligt och kvinnligt språk, stresshantering eller om du jobbar i skolan vill du kanske lära dig om IT eller ekonomi. Då kan du registrera dig på Lärcentrum och starta en självstudiekurs i egen takt.

Genom samarbeta med IT-enheten har Sölvesborgs Bibliotek/Lärcentrum nu ett abonnemang på Klickdatas kurser som ger oss tillgång till 180 av Klickdatas kurser via Internet. Eleven loggar in och jobbar i sin egen takt. Vårt avtal löper på tre år och i första etappen skall personalen testa och utvärdera. I nästa skede tänker vi oss att marknadsföra kursutbudet till kommunens anställda och företag i kommunen.

Kurserna omfattar främst it, affärsutveckling och ledarskap. Men det finns flera kurser som kan vara av allmänt intresse: Flow, Retorik, Presentationsteknik, Lär dig arbeta med din digitalkamera, Dreamweaver, ECDL-körkort etc.

Hela kursutbudet hittar du på:
http://www.klickdata.se/e-kurser/
Kontaktperson: elna.hansson@solvesborg.se

/Elna Hansson, Sölvesborgs bibliotek

Annonser

One thought on “Nu kommer folkbildningsbegreppet till heders igen!

  1. Ulf Redmo skriver:

    Stort grattis till Sölvesborgs Bibliotek/Lärcentrum till ännu ett utmärkt initiativ till att bredda verksamheten för vuxnas lärande.
    Ulf Redmo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s