Digital kompetens – ett utbildningsmaterial

Letar du efter ett speciellt mönster från 1800-talet? Kanske är du intresserad av fransk keramik? Vill du ha kontakt med språk-
intresserade i andra länder?

Nu har du möjlighet att genom biblioteket lära dig att hitta information och idéer till dina kurser. Om du är intresserad kan du hitta likasinnade människor från regionen eller hela världen att byta tips och idéer med. Gå kursen ”Interaktion, kunskap och gemenskap” och lär dig mer om Internet och bibliotekens resurser. Gå in på webbsidan redan idag!http://biblardig.wordpress.com/ Ovanstående är hämtat ur en broschyr som bl.a. vänder sig till studieförbundens cirkelledare i Kalmar län.

Broschyren, som heter ”Att cirkla_pa_natet” är framtagen inom ramen för länsprojektet ”Öka den digitala delaktigheten” (http://www.cfl.se//default.asp?sid=2604). Ett led i projektet var att presentera bibliotekens digitala resurser för cirkelledare och det har nu gjorts av Jenny Englund, Carl-Johan Ljungberg och Ola Kumlin som jobbar på Oskarshamns bibliotek, Hultsfreds bibliotek samt Emmaboda bibliotek. Materialet kommer säkert att få många användningsområden.

Christer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s