Aktuella utbildningserbjudanden

Länsbiblioteken i Sverige med samverkansprojektet Bibliotek 24 har beslutat om inköp av licenser för Adobe Connect Pro Meeting. Regionbibliotek Kalmar och Länsbibliotek Sydost har införskaffat licenser och har därmed möjlighet att skapa olika mötesrum och inbjuda bibliotekspersonal till deltagande i möten med upp till 100 deltagare/mötesrum. Man kan alltså träffas via webben för samrådsmöten, information och tips om värdefulla bibliotekstjänster och medier, utbildningsinsatser m.m.

Det finns också möjlighet att få s.k. presentatörsutbildning till mötesdeltagare som har behov av större mötesbefogenheter och presentationsverktyg än vanliga deltagare. Det är en kort webbaserad utbildning som kompletteras av självstudiematerial på webben samt tillgång till live-rådgivning via webbmötesrummet Live Forum.

Styrgruppen för Lärsamverkan har beslutat att erbjuda folkbiblioteken i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län att avgiftsfritt erhålla 1 presentatörsutbildning/bibliotek i Adobe Connect Pro Meeting via företaget we Zupport. Erbjudandet har nyligen skickats ut via e-post till bibliotekscheferna.

Intresseanmälan om deltagande ska förankras hos resp. bibliotekschef och skickas in till ulf.redmo@softcenter.se med angivande av namn på bibliotek och deltagare, tel. nr och e-postadress. Välkomna med anmälan.

Ulf Redmo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s