Regionbibliotek Kalmar öppnar nytt kontor i cyberspace!

Nu kan Du även kommunicera med oss på vårt nyöppnade kontor i cyberspace. Vi finns numera som grupp på Facebook. http://www.new.facebook.com/group.php?gid=42055118576 Förhoppningsvis skall denna grupp på ett positivt sätt påverkas av dynamiken och spänningen mellan privat-offentligt och arbete-fritid (som ju är lite av de kraftfält som är så speciella för communities och Facebook inte minst) och bli en positiv kraft i biblioteksvärlden tillsammans med alla de andra biblioteksrelaterade grupperna.

Regionbibliotek Kalmar finns där Du finns och när Du har tid! Välkommen till vårt nya kontor!

// Nils Grönlund

Annonser

2 thoughts on “Regionbibliotek Kalmar öppnar nytt kontor i cyberspace!

 1. Jonas Fransson skriver:

  Vad trevligt! Men det är för bibliotekspersonalen bara, antar jag. När kommer filialen för FB-användare? Har ni sett några exempel på det än?
  //Jonas Fransson, LU (tidigare Ronneby)

 2. Nils Grönlund skriver:

  Visst är det! 🙂

  Faktum är att gruppen är en öppen grupp där ALLA FB-användare redan nu kan gå med om de skulle vilja det. Till sakens natur hör ju naturligtvis att ett läns/regionbiblioteks grupp mest attraherar kollegor på andra läns/regionbibliotek och kollegor på folkbibliotek. I teorin är ju gruppen till för biblioteksideologiska och biblioteksstrategiska spörsmål, även om de flesta typer av biblioteksrelaterade frågor kan lyftas.

  För de folkbibliotek som t.ex. är med på Facebook, är det kanske mer naturligt att vända sig allmänt till FB-användare på ett helt annat sätt med evenemangstips m.m. än vad som är fallet här.

  Summa summarum, det är i teorin en filial för alla FB-användare, även om det i praktiken blir mest ”biblioteksfolk” som går med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s