Engagerade politiker

Utbildningsförvaltningen i Karlshamn är inbjudna att som första punkt på fullmäktigesammanträdet den 6 oktober informera ledamöterna om respektive verksamhet. Nyligen hade vi en tema- och förankringsdag för Kultur i kommunen med många politiker på plats. Temat är därför just nu aktuellt och kanske har vi där en fördel och kan vara lite ”attraktiva”.
Vi kommer att informera om nya satsningar som Babycafé, Bokpåseprojekt, Öppen scen i Lokstallarna, Nätverksvecka , ”Kultur i lur”, som är vår marknadsföring av SMS om kulturprogram. Men naturligtvis får vi också ta ”gammal skåpmat” som Boken kommer och talböcker, släktforskning, sagostunder m.m.
Hur mycket vet politiker om vår verksamhet i förväg? Har de alls varit inne på bibliotekets resp. kulturs hemsida? Känner de till fördelar och rättigheter med pinkod kopplat till lånekort? Vad vet de om 24 timmars-biblioteket?
Är det rätt nivå att utgå från hemsidan när vi berättar om vår verksamhet? Kommer det att få dem så nyfikna att de återvänder dit senare?

Hur jobbar ni?

Katarina Henriksson

Annonser

One thought on “Engagerade politiker

 1. Ulf Redmo skriver:

  Det var mycket glädjande och bra att ni får och tar chansen att presentera verksamheten för bibliotek och kultur. Ni har ju verkligen mycket att vara stolta över. Jag tycker att ni mycket väl kan utgå från hemsidan vid er presentation. Den är överskådlig och klargörande. Jag tycker också att det är bra att ni tydliggör era lärmiljöer i kommunen och länet genom länkningar till informationen som alla bibliotek kunnat lägga in avgiftsfritt första året under Kompetens Direkt.
  Inför den kommande nättjänstveckan har ni bra underlag i informationen på hemsidan.
  Sedan hoppas jag också att alla bibliotek i sydost tar fasta på erbjudandet från Lärsamverkan att få en presentatörsutbildning i Adobe Connect Pro Meeting. Det är viktigt för ett modernt bibliotek att även kunna konferera, informera och utbilda genom interaktiva program på nätet.
  Lycka till
  önskar
  Ulf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s