Dreamhack – drömläge att möta unga

Jag har varit på Dreamhack i Jönköping. Eller rättare sagt – jag var på en konferens om unga och nätkulturer anordnad av Ungdomsstyrelsen och fick göra studiebesök på själva Dreamhack. Drygt 11 000 unga och deras datorer, spelande, tävlande, chattande, msn:ande, gamla och nya kompisgängs mötesplats, upplevelser. Nyktert, lugnt, varmt, stämning.

Plus dator- och spelföretag, Telia, Norton antivirus, Försvaret, LO, tekniska högskolor, Skatteverket, Rädda barnen med flera. När jag gick där sent på torsdagskvällen dök envist en tanke upp i mitt bibliotekskonsulenthuvud ”ja men här skulle ju biblioteken vara!”.

Och så var de där på Dreamhack!!! Biblioteken i Jönköpings län hade sin monter i ett strategiskt hörn fyllt med bookcrossing-böcker, kylskåpspoesi, boktips, klottervägg och möjlighet att trycka knappar. Läs mer på deras blogg om deras Dreamhack-tid.

Skulle vi på biblioteken i Kalmar (och Blekinge och Kronobergs också för den delen) kunna göra något liknande? Var? När? Hur? Varför? Vad tycker du?

// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s