Många möten på Kronobergs bokmässa

De många mötena var den främsta behållningen på den lokala bokmässan på Växjö stadsbibliotek. Författare, redaktörer och förlag med anknytning till Kronobergs län var inbjudna till biblioteket. De presenterade sig på scenen, de sålde böcker och de mötte läsarna och varandra.

– Utvärderingen visar att just mötena med läsarna och med varandra var mycket värdefulla, berättar bibliotekarie Maja Nordblom.
Hon är både förvånad och imponerad av det stora antalet författare och andra medverkande. Tiotalet förlag och fyrtio författare var på plats. Fler var inbjudna, men alla hade inte möjlighet att närvara och någon kan ha missats. De litterära sällskapen med säte i Växjö var också med; Elin Wägner, Pär Lagerkvist och Vilhelm Moberg.

– Vi är glada över att kunna bidra till att den lokala bokutgivningen i alla led uppmärksammas framhåller Iréne Karlsson, verksamhetschef vid Växjö bibliotek.
Hon hoppas att detta var den första i raden av många bokmässor. Det har diskuterats att bygga ett författarmuseum i Växjö. Bokmässan är inte ett museum, men ett stöd till de lokala författare och förlag, som är verksamma nu.

Joakim Granlund, bibliotekarie och dagens konferencier, lyssnade till alla presentationerna. Han berättar att flera av författarna har gått på utbildningar i kreativt skrivande vid Växjö universitet och vid folkhögskolor. Utbildningar som har varit inspirerande och utvecklande för författarna.

Rafael Monberg var den författare bland de medverkande, som skrivit flest böcker, ett åttiotal. Han kommer ursprungligen från Argentina och har mest skrivit på spanska. Den senaste boken är den första på svenska!

Klicka på bilderna för att göra dem större!

/Karin Tunerstedt, Växjö stadsbibliotek

Annonser

4 thoughts on “Många möten på Kronobergs bokmässa

  1. Karin Tunerstedt skriver:

    Vi hade mailat några i Ljungby, men fick inga svar. Vi skickade därför inte något pressmeddelande till Smålänningen, men de hade väl knappast gjort något av det. Vi hoppas att det blir en nästa gång och då ska vi i god tid kontakta biblioteken i länet för att få tips om författare och förlag samt sprida information.

  2. Ylva skriver:

    Smålännningen brukar inte vara så bra på att bevaka Växjö. Jag hoppas att kommunbiblioteket vidarebefordrar till oss skolbibliotek när det händer något, men så är det inte alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s