Det händer mycket på Alvestas bibliotek

I verksamhetsberättelsen 2008 för biblioteken i Alvesta kommun har jag saxat följande viktiga händelser:

  • Förvaltningen för Bibliotek & Kultur har uppgått i den större Förvaltningen för arbete och lärande (FAL).
  • Verksamheten för barn har särskilt prioriterats. Sex olika teaterföreställningar har arrangerats för förskolebarn, varav fyra även spelats på filialerna. Författarbesök, sagostunder, bokprat och biblioteksvisningar har anordnats. En kampanj för grundskolebarn med annat modersmål än svenska har arrangerats. Ett ”bokkollo”  för 9-12-åringar har genomförts. Sommarlovsbokens avslutande fest samlade ca 250 barn. Motsvarigheten för vuxna kallas ”Hängmatteboken” och engagerade ett 100-tal läsare. Vidare har en bokklubb med regelbundna träffar för barn i mellanåldrarna arrangerats och Vislanda bibliotek anordnade en uppskattad novelltävling för Vislandaskolans elever, där ett 20-tal noveller kommer att ges ut i bokform.
  • Biblioteken har bytt bokleverantör till AdLibris som gett bättre priser, snabbare leveranser och större flexibilitet. Inköp på efterfrågan ökar.
  • En omändring av bibliotekslokalerna i Alvesta har påbörjats för att öka tillgängligheten, både lokalmässigt och mentalt, och för att öka bibliotekets attraktionskraft som mötesplats.
  • Utlånet för kommunen som helhet ökade med 3,7% och är den första rejäla ökningen sedan år 2002. Störst är ökningen på barnsidan.

Under 2009 ska Vislanda bibliotek byggas om och omgestaltningen av huvudbiblioteket fortsätta. Det ser jag fram emot att läsa om i kommande verksamhetsberättelse.

/Maria Lundqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s