På gång på ”Fråga biblioteket”

Nedanstående, i mitt tycke, intressanta information (inom hakparenteser) kommer från medlemsmailet från Facebookgruppen ”Fråga biblioteket”:
[”Ny programvara
Expertgruppen har under vintern testat en ny programvara för chatt. Programmet heter RefChatter och medger att chattwidgets kan placeras ut där behovet av våra tjänster är som störst. Användare ska alltså inte behöva besöka vår startsida för att få vägledning. Läs mer: http://www.altarama.com/refchatter.htm

Ny grafisk profil
Tillsammans med marknadsavdelningen vid Stockholms stadsbibliotek ska vi uppdatera Fråga bibliotekets grafiska profil. Vi behöver en logga som är tydligare och synligare än idag, och vi behöver förtydliga verksamhets- och affärsidén.
När den nya grafiska profilen är på plats kommer vi att satsa extra på en kampanj för att synliggöra tjänsten ytterligare för våra målgrupper. Detta kommer troligen att ske till hösten. Vi har som mål att öka användningen av tjänsten med 10 procent under året.

Konferens och temadag
Du har väl anmält dig till vår konferens Den kommunikativa bibliotekarien? Konferensen äger rum den 25 mars i Stockholm, och innehåller många intressanta föreläsningar om kvalitet i virtuellt referensarbete.
Konferensen har en egen blogg: http://kommunikativa.wordpress.com där man också kan läsa om temadagen, och om studiebesöket på Kunskapskanalen, som äger rum den 26 mars.”]

Nyhetsbrevet i sin helhet hittar Du här:

http://www.regionbiblioteket.se/upload/Länsavd/Dokument/Fragabibl/NYHETSBREV_FB_1_2009.pdf

Tack Anna-Stina och Expertgruppen för Fråga biblioteket! 🙂

RefChatter kan låter ju som om det skulle vara något för alla bibliotek och visst verkar konferensen spännande? Ni har väl anmält er? 🙂 Studiebesök på Kunskapskanalen låter minst lika lockande.

//Nils Grönlund

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s