Skönlitterära fronten

10 dec 2008 samlades ett 15-tal personer från bibliotek i Kalmar län under rubriken ”Nobla konster och metoder kring skönlitteratur för vuxna”.  Immi Lundin, Maria Ehrenberg och Caroline Ellus Sjöholm gav oss grunder och mycket inspiration kring läsecirklar, läsegemenskap, att skriva boktips och boktips.net.  Samma dag fick alla där skriva om aktiviteter som biblioteken redan gör, önskar göra och vad som kan utvecklas inom befintliga budgetramar. Läs sammanställningen längst ner på Regionbiblioteket i Kalmar läns webb. Det görs allt en hel del!!! Ryktet om att man nuförtiden inte (får) jobba med skönlitteratur på folkbiblioteken kanske inte gäller i vår region?

Har du sett bok.nu – en community på svenska där man kan ge personliga boktips (ett LibraryThing på svenska…), få tips på bloggar om böcker, artiklar om skönlitteratur i dagstidningar via webb? Rekommenderas!

Till hösten finns en hel del distanskurser i litteraturvetenskap och/eller förmedling för den som vill förkovra sig djupare inom ämnet.

Vilka tips vill du sprida vidare?

// Pia Malmberg-Kronvall, Regionbiblioteket i Kalmar län

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s