Aktuellt på biblioteken i Lessebo kommun

Veckorna sju, åtta och nio har vi haft kärlek som tema på biblioteket i Lessebo. Våra bokbord har dignat av romantiska böcker och biblioteket har skimrat lite extra i färgerna rött och rosa.

Dagen innan alla hjärtans dag ordnade vi en pysselstund där alla mellan 7-16 år fick komma och göra sitt eget alla hjärtans dag-kort. Barnen och pysselstunden fick lite extra uppmärksamhet när Smålandsposten kom och tog lite foton. Här är en länk till tidningens sida med artikel och bildspel.

Veckan efter fortsatte med samma tema och sagostunder som hölls på biblioteken i Lessebo och Hovmantorp. Sagan som valts var Barbro Lindgrens klassiker ”Sagan om den lilla farbrorn”. Förtjusningen blev stor bland barnen när de fick krama den stora (större än barnen själva) mjukishunden Rufus som fick föreställa hunden i sagan.

När det gäller sagostunder har vi märkt att det är otroligt svårt att hitta en tid på vardagar som passar för föräldrar att komma med sina barn. Många gånger blir det i stället förskolorna som vill komma och tycker det är roligt att få gå iväg på sagostund nån gång per termin. En sagostund som då blir en blandning mellan högläsning, berättande och teater.

På torsdagen i samma vecka hade läsklubben för alla 10-12åringar sin första träff. En läsklubb som just nu är liten till formatet. Förhoppningen är dock att de deltagande ska bli fler och att biblioteket kan bli en del i alla de fritidsaktiviteter som barn har att välja mellan idag.

Vecka nio hade ryktet om kärlekstemat spridit sig till högstadieskolan i kommunen. Lärarna för åttorna önskade bokprat med kärlekstema för eleverna, som en inledning till det tema de själva skulle börja arbeta med.

Härliga veckor har det varit med allt från små sagostundsbarn till de stora tonåringarna, som ju stöddigt kan säga att de minsann inte alls vill läsa kärleksböcker. Men som man ändå ser är intresserade – så där lite grann i smyg i alla fall.

//Cecilia Ungerbäck-Smith, barn- och ungdomsbibliotekarie – bloggar för Lessebobiblioteken.

Annonser

2 thoughts on “Aktuellt på biblioteken i Lessebo kommun

  1. Ylva skriver:

    Vad trevligt med kärlekstema. Vi ska ha kärleksvecka på gymnasiet nästa vecka. Några elever ska ha högläsning av kärleksnoveller, det blir dikttävling och lite annat på biblioteket.

  2. Ylva skriver:

    Jag jobbar på Sunnerbogymnasiet i Ljungby, kan jag tillägga, och förhoppningsvis kommer Smålänningen att rapportera från kärleksveckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s