Från BokNalle till ”boknalle” och Googlevågen.

Det är verkligen tråkigt att läsa om att etablerade, fungerande läsfrämjande projekt som BokNallen läggs ner. 😦 Trenden är ju annars, i alla fall inom förlagsbranschen, den motsatta och att man försöker nå läsarna på nätet. T.ex. lanseras Jens Lapidus serieroman ”Gängkrig 145” på en särskild mobilsajt med seriestrippar och med hjälp av en ringsingnal där en skådespelare läser repliker ur boken. Läs mer här om hur förlagen tänker sig att använda ny teknik. Kanske finns här idéer att hämta även till de dagliga biblioteksverksamheterna?

När det gäller kommunikation, den sociala webben, användarbeteende och ny teknik vill jag också tipsa om Wave från Google som skall utmana e-posten. Underrubriken till artikeln lyder ”Google vill revolutionera kommunikationen på nätet. Ut med e-posten. Ut med chattandet. In med Wave.” Resten får ni läsa själva. 😉 Väldigt spännande tycker jag, inte minst med tanke på att det sker med öppen källkod. Speciellt intressant kan det vara att se hur biblioteken kan nyttja detta på bästa sätt i framtiden.

//Nils Grönlund

Annonser

3 thoughts on “Från BokNalle till ”boknalle” och Googlevågen.

  1. Nils Grönlund skriver:

    Ja, verkligen. 🙂 Även som teknisk lekman måste jag säga att det verkar spännande och väldigt tilltalande. Inte minst med tanke på att man tänker använda sig av öppen källkod och att man tänker sig Wave som en ny teknisk standard för Internet om man så vill och inte bara som ett specifikt program i mängden á la sökmotor.

    Just kombinationen av ”wiki”, chat, e-post, socialt community m.m. kanske gör den extra lämplig för just referensarbete i cyberspace?

    //Nisse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s