Positiv transportundersökning

Sedan ett par år finns det en gemensam transportorganisation mellan de 25 biblioteken i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Tre gånger i veckan hämtar och lämnar Poståkeriet på varje bibliotek.

För att kvalitetssäkra och kontrollera att Poståkeriet håller det de lovar genomfördes en undersökning på biblioteken veckorna 19 och 20. Varje försändelse som gick iväg förseddes med en papperssticka med datum och klockslag när den lades i transportlådan. När försändelsen kom fram noterades datum och klockslag även för det.

Nu är alla stickor insamlade och sammanställda. Av de 549 försändelser som gjordes var det endast 21 (4 %) som inte kom fram på utsatt tid. Det tycker vi är ett helt godtagbart resultat och inte alarmerande på något sätt. Med andra ord, låntagare på biblioteken i vårt område kan beställa böcker och få dem tryggt på utsatt tid i de allra flesta fall!

Under 2008 gjorde de 25 biblioteken drygt 26 000 lån emellan sig. Det krävs en väl fungerande logistik för att medierna ska komma fram i tid. Och det verkar vi ha nu!

//Maria Lundqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s