Mysig barn- och ungdomsavdelning i Hovmantorp

Under hösten 2008 och våren 2009 har arbetet pågått med att få fram idéer kring hur barn– och ungdomsavdelningen skulle utformas.

I slutet av maj blev det hela klart och den 11 juni hade vi invigning. Kolla in artikeln i SMP: http://www.smp.se/nyheter/lessebo/forrad-omvandlades-till-sagorum(1376092).gm

Vad som legat till grund för mycket av tankarna är att vi velat skapa rum i rummet. Att det ska synas lite vad som är för de mindre barnen och vad som är för de större ungdomarna, samtidigt som vi också velat få en helhetskänsla. Speciellt roligt är det att sagorummet som under en lång tid varit ett förråd nu har blivit ett sagorum igen.

Det som dock är allra roligast är de kommentarer man hör när barnen går omkring lite för sig själva med sina kompisar och pratar om hur mysigt och fint det har blivit. Då känner man hur den positiva energin flödar, man får en liten kick och genast går tankarna till när vi kan sätta igång med att förbättra även de andra bibliotekens atmosfär.

Här kommer lite före och efter bilder.

Cecilia Ungerbäck-Smith
Barn- och ungdomsbibliotekarie
Biblioteken i Lessebo kommun

Annonser

2 thoughts on “Mysig barn- och ungdomsavdelning i Hovmantorp

  1. Lars Johansson skriver:

    Det ni gjort är ett lyckat exempel på vad man kan göra med relativt små medel ”inom ramarna” och därmed något som fler skulle kunna inspireras av och ta efter.
    Lycka till med den fortsatta verksamheten – gratulerar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s