Biblioteksdebatt

Någon som nog missat att läsa Niclas Lindbergs debattartikel som Pia skriver om i förra inlägget var nog journalisten på Sydsvenskan som startade en häftig biblioteksdebatt den 10 augusti. I artikeln beskrivs Malmö stadsbiblioteks gallring som genomförts under sommaren.

På artikeln följde ett upprört inlägg från ett gäng författare samt ett svar från 62 bibliotekarier från olika delar av Sverige. Länsbibliotekarie Peter Alsbjer har också kommenterat och reflekterat på sin blogg. Utvecklingsledare Anna-Stina Axelsson frågar sig också om det inte är så att de flesta av oss kan skriva under på den artikeln som de 62 bibliotekarierna publicerade i söndagens Sydsvenska.

Läs gärna samtliga artiklar för att få en bra bild av debatten.

Här har ni också en länk till Biblioteksbloggen som samlat de flesta artiklarna  som handlar om händelsen.

Annonser

One thought on “Biblioteksdebatt

  1. Maria Lundqvist skriver:

    Det är en intressant debatt som har blossat upp utifrån den första artikeln om gallringen. Diskussionerna har tagit andra spår och många har engagerat sig. Många åsikter har kommit fram. Det är livsviktiga frågor för biblioteken som lyfts och luftas. Världen omkring oss förändras och utveckling är nödvändigt. Det är kring frågan på vilket sätt utvecklingen ska drivas framåt som knäckfrågan ligger.

    Givetvis är det så att jag också utan att blinka skulle kunna skriva under bibliotekariernas inlägg. Jag var AFK när uppropet kom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s