Festyra 2

Efter en aktivitetsspäckad vecka med bl.a. bokcafé, bokauktion och mangateckning firade vi i lördags Stadsbibliotekets 50-årsjubileum med klang och sång, buller och bång! Det blev en strålande dag fylld med såväl lek och trams som högtidlig seriositet – allt möjligt för alla! Som sig bör på ett folkbibliotek.

Förmiddagen var de ungas – trollerishowen fyllde hörsalen med klubb-smaskande ballong-viftande barn, på torget utanför kunde man lära sig göra gigantiska såpbubblor (receptet är 8 liter vatten, 1 liter diskmedel och 3 dl sirap) och på barnavdelningen fick man ansiktsmålning. Allt medan Visministeriet spelade och solen gassade.

Inför högtidsfirandet fylldes bibliotekets entrésal och galleri till bredden. För musiken stod Marinmusikkåren och Anna Bergwall (som någon i publiken så träffande kallade ”en ung kvinnlig Leonard Cohen där i bibliotekets trappa!”). Bibliotekschef Inger Persson agerade konferencier mellan hyllningarna och talen. Landshövdingen berättade biblioteksminnen och Horace Engdahl om Biblioteket utan situationstecken, som för honom var just denna specifika byggnad i Karlskrona. Jag tror att det var fler än jag som mysrös lite grann.
Efteråt blev det mingel och länge dröjde sig de sista gästerna kvar i tidningshörnan med Pommac och salta kex innan de lämnade en utmattad och mycket nöjd personalstyrka bland blommor och gratulationskort.

Festligt, folkligt och välbesökt skrev Sydöstran
50-åring firad med finbesök skrev Blekinge läns tidning

/Lisa Elmers
Karlskrona Stadsbibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s