Grattis Torsås och Ljungby!

24 september fick Bilderboksduschar med Ann-Marie Ohlsson, Torsås, som projektledare och Sunnerbogymnasiet i Ljungbys läsprojekt för gymnasieungdomar vardera 15 000 kr i stipendium av BTJ på årets Bok- & Biblioteksmässa för framgångsrika och utvecklande läsfrämjande för barn och unga.

Torsås – målgrupp årskurs 2 Bilderboksduschar
Projektledare Ann-Marie Ohlsson använder bilderböcker för att stimulera och öka barnens läsintresse. Under 8 veckor har man intensivt jobbat med olika bilderböcker, högläsning, text- och bilddiskussioner, att producera egna bilderböcker som ställdes ut på Torsås bibliotek.

b_b_ljungby_btjprisLjungby – målgrupp gymnasiets tjejer och killar på utvalda program
Genom biblioteket på Sunnerbogymnasiet, Saga Alexandersson och hennes kollegor har man läsprojekt under hela läsåret 09/10 på gymnasiets år 1 på omvårdnads-, industri och fordonsprogrammet. Samtliga program där det fortfarande är väldigt traditionellt uppdelat på tjejer och killar. Även här använder man högläsning som metod, alla läser samma böcker som man sedan har boksamtal kring.

Vi gratulerar våra stipendiater!  

Bakgrund
På Bok & Bibliotek har BTJ sedan år 2000 delat ut tre till fyra stipendier à 15 000 kronor till olika läsprojekt vid skolor och bibliotek runtom i Sverige. Det görs i syfte att stödja barns och ungdomars läsning.
// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s