Kampanj till kommunstyrelser i Kalmar län

Kommunikation till politikerDSC00024
I dagarna drar Regionbiblioteket i Kalmar län igång en kommunikationskampanj som riktar sig till kommunstyrelserna i länet samt Regionförbundets och Landstingets styrelser. 

Syftet med kampanjen är att lyfta upp bibliotekens centrala roll i lokalsamhällets attraktionskraft och utvecklingspotential.

DSC00022Book-crossing som metod
Vi har valt att använda oss av ”Book-crossing” som metod för att sprida vårt budskap. Book-crossing kan liknas vid ett kulturellt kretslopp. Det är ett sätt att levandegöra berättelser, dela på upplevelser och sprida historier.

Varje mottagande styrelse får ett bokpaket om 4 böcker samt ett brev som berättar om bibliotekens verksamhet. Brevet som följer med i varje bok kan du i läsa i sin helhet här. Nedan följer ett utdrag:

Genom forskning och studier vet vi att biblioteken…

  • bidrar till ökad integration i samhället
  • stärker den kulturella identiteten på en ort
  • är den institution som besöks oftast av våra ungdomar
  • har en positiv effekt på välfärden och för en orts kompetensförsörjning

Nytta, nöje, upplevelse, mötesplats = kommunens bibliotek

Bibliotekens verksamhet är mångbottnad. Ett av våra viktigaste uppdrag är att stödja och hjälpa barn och unga till läsning. Lika viktigt är uppdraget att fördjupa lusten till lärande för alla – oavsett ålder. Biblioteken är en kreativ plats för möten över generationer, kulturer och språk. Företagare och studerande har alla nytta av bibliotekspersonalens kompetens och handledning i det nya informationssamhället. Oavsett om du är oerfaren eller erfaren finns det på biblioteken både bokliga och digitala medier, datorer, Internet och stöd för informationssökning och kunskapsbildning.”

DSC00023Om du vill veta mer om Book-crossing kan du läsa mer på vår webbplats, det samma gäller för om du vill veta vilka böcker som finns i omlopp i länet och bara väntar på att cirkuleras!

// Christer Bergqvist, Elisabeth Aquilonius, Else-Britt Wilhelmsson, Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

2 thoughts on “Kampanj till kommunstyrelser i Kalmar län

  1. piamk skriver:

    Tack, tack! Efter ett par dagar har 7 böcker befriats och förflyttats, varav 5 är barnböcker! Och hittills bara kvinnor som fyllt i book-crossing-formulär på vår webbplats… // Pia M-K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s