Spökvecka på Olofströms bibliotek

Under höstlovet hade vi en del rysliga aktiviteter för barn och ungdomar på biblioteket. Förskolor och skolor var inbjudna att skapa och ställa ut fågelskrämmor, monster och andra vidunder. Gensvaret var stort, här är några exempel på inlämnade alster:

Vi hade även en eftermiddag med virkning, det gällde att försöka virka sin egen amigurumi, vilket inte är så enkelt! Vet du inte vad amigurumi är för något? Här är ett boktips som nog kan inspirera:

laskigt_sota_figurer

En förmiddag hade vi mysrys för de mindre barnen med spökpromenad, sagor och spökcafé. Många barn var med och träffade på en ruskig häxa i en mörk korridor, lyssnade på blodisande sagor, hjälpte oss att leta vampyrer i sagorummet och drack saft i blodiga och slemmiga färger.

På kvällen var det sedan dags för fasansfulla spökhistorier för de äldre barnen. Eva Andersson från Berättarnätet Kronoberg kom och berättade bl. a. om rysliga saker som kan hända om man stör de döda… både barn och föräldrar var fängslade från första stund! Vi hade spökat ut biblioteket efter bästa förmåga med silhuetter och pumpalyktor för att bidra till stämningen:

silhuetter

//Gunhild Gröndalen Olofströms bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s