Sagoberättare i Mönsterås

Under barnboksveckan, v.46 har vi haft besök av sagoberättare Eva Malmros från Ekerö utanför Stockholm. Hon arbetar med olika berättarprogram för olika åldrar och är ute i skolor och träffar massor med barn och pedagoger. Eva Malmros har bla studerat teatervetenskap och pedagogik. Vi i kulturgruppen i Mönsterås ville ha ett program för våra 4-5 åringar och Eva kunde då föreslå ett program, för ca 20 barn per föreställning, med olika folksagor och danslekar. Detta program kräver inte så stor yta och programmet kan utföras i barnens kända miljöer och det passar oss mycket bra, då vi inte heller har några medel för att åka buss till olika lokaler.

Eva och jag åkte till Förskolan Skutan, Förskolan Vitsippan och Förskolan Loket och det blev några intensiva stunder med barnen. Hon berätta också för barnen om hur man gjorde förr i tiden när man inte hade taklampor. Eva tände ett ljus, ett sagoljus, och spred på det enkla sättet en fin stämning och barnen lyssnade intresserat på flera folksagor. Eftersom hon inte hade någon bok så ville hon få barnen att tänka egna bilder och det lyckades väldigt bra. De fick berätta vad de kom ihåg efter Eva berättat färdigt. Alla barnen fick mycket beröm.
Vi avslutade programmet med att göra en ”Kanelbulle” till sången ”Nu har jag dansat ut mina kängor, nu har jag slitit ut mina skor…”

Kristina Åkesson, barnbibliotekarie, Mönsterås bibliotek
Kristina.akesson@monsteras.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s