Hurra – 2,3 miljoner till Kombib.eu!

2,3 miljoner satsas för att stärka bibliotekens kompetens  på 25 kommunbibliotek, 2 universitets- och högskolebibliotek samt två läns- och regionbibliotek.

EU: s sociala fond har beviljat medel till Regionbiblioteket i Kalmar i samarbete med Länsbibliotek Sydost för projektet Kombib.eu. Pengarna ska användas för att utveckla nyckelkompetenser som är nödvändiga i de framtida utmaningar som biblioteksverksamheten står inför.

– Syftet är bland annat att stärka kommunbibliotekens roll i den lokala och regionala utvecklingen. Biblioteken spelar en viktig roll i en demokrati och det handlar också om att ge dem en mer offensiv roll, framförallt när det gäller kompetensstöd till näringslivet och att bygga lärmiljöer för företagare och vuxenstuderande.

I satsningen ingår folkbiblioteken i samtliga 25 kommuner i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län samt Blekinge Tekniska Högskolas Bibliotek, Linnéuniversitetets Bibliotek, Länsbibliotek Sydost och Regionbibliotek Kalmar.

Efter projektets genomförande som varar i två år kommer det att finnas en ny kategori av biblioteksarbetare vid de tre länens folkbibliotek, en utvecklingsledare. Detta projekt är också starten på att utveckla framtidens bibliotek.


Annonser

2 thoughts on “Hurra – 2,3 miljoner till Kombib.eu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s