Återinvigning av Ljungby bibliotek

Efter att ha varit stängt i drygt tre månader för renovering av bibliotekslokalen var det efterlängtad återinvigning av Ljungby bibliotek den 11 januari. Biblioteket är byggt 1982 och det var dags för en uppfräschning. Hela den befintliga inredningen kastades ut och de jobbade fram ett nytt bibliotek från i princip ett blankt papper. Lokalen är ommålad i vitt med en varmt röd accentfärg. Hyllor, möbler och övrig inredning – allt är nytt. Nästan, ska jag säga, några möbler med speciell karaktär behölls.

Bibliotekschef Anne-Lise Fäldt och hela personalen har jobbat länge med planeringen och sedan slitit hårt med praktiskt arbete under renoveringen. Deras ledord är enkelt, mötesplats, användaren i fokus och lärande.

Tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar har varit en central fråga. Bland annat finns nu AudioIndex på talboksavdelningen, skyltsystemet (som ännu inte är på plats) är anpassat, självbetjäningsautomaten är höj- och sänkbar och pelarna är kontrastmarkerade.

Förutom hyllorna vid väggarna är inga hyllor högre än 150 cm och mycket av inredningen är på hjul för att man enkelt ska kunna frigöra plats för arrangemang och möten. Hyllor för skyltning finns det gott om.

Här finns bilder från invigningsdagen och här finns ännu fler.

Grattis Ljungby till ett fint bibliotek som kommer att glädja ljungbyborna för lång tid framöver!

//Maria Lundqvist

Annonser

En reaktion på ”Återinvigning av Ljungby bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s