Vampyrforskare på besök i Lenhovda

Ingen kan väl ha undgått att det pågår en vampyrboom just nu. Fascinationen för blodsugarna är stor. Vampyrerna syns överallt: i bokhyllorna, på bioduken och i tv-rutan. Men stämmer det verkligen att vampyrgestalten aldrig varit mer populär än idag?
Svaret fick vi av Anna Höglund, vampyrforskaren på Linnéuniversitetet som besökte Lenhovda bibliotek häromveckan. Vi följde med henne på en spännande och intressant resa genom tiden, från den första vampyrberättelsen till våra dagar. Hon talade om vampyrtrender då och nu men också varför de uppstår. Efter en och en halv timma gick ett gäng väldigt nöjda åhörare hem, full av längtan efter att se nästa vampyrfilm.
Nyfiken? Läs artikeln om den impotenta vampyren!
Föredraget var den första programkvällen som biblioteken arrangerar under våren. Näst på tur står Lars Gunnar Erlandsson som är inbjuden till Nottebäcks bibliotek den 17 mars. I april blir det två programkvällar. Författaren Tomas Arvidsson besöker Åseda bibliotek tisdagen den 13 april. Två veckor senare, den 27 april, kan man på Älghults bibliotek lyssna på Börje Åkerblom som talar om 1900-talets glas. Det arrangemanget sker i samarbete med NBV.

Personalen på Lenhovda bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s