God marknadsföring – Karlskronas verksamhetsberättelse

Den som är man och läser detta och händelsevis har en hatt som huvudbonad bör lyfta på den, buga djupt och gratulera Karlskronas bibliotek. Övriga utanför denna kategori kan och ska förstås också gratulera.

Vi gratulerar Karlskrona! Så kan man göra och använda en verksamhetsberättelse:

Den verksamhetsberättelse som nu ligger ute och även tryckts i en mindre upplaga är såväl genomtänkt till innehållet som layotmässigt genomarbetad. Den är därför ett efterföljansvärt exempel direkt ur instruktionsboken på vad och hur man kan göra och använda en verksamhetsberättelse till. Detta bådar gott inför vårt kommande Futurum.kom – projekt.

Det vore intressant att få höra om hur man tänkt och resonerat om arbetet med att ta fram verksamhetsberättelsen. Vi ser därför fram mot några rader om detta från kollegorna i Karlskrona här på bloggen.

Beskåda, begrunda och läs Karlskronas verksamhetsberättelse via denna länk

// Lars Johansson

Annonser

2 thoughts on “God marknadsföring – Karlskronas verksamhetsberättelse

  1. Lisa Elmers skriver:

    Så roligt att något så torrt som en verksamhetberättelse kan bli emottagen som denna har blivit! Och det var ju förstås vår utgångspunkt när vi satte oss ner för att prata igenom hur vi skulle lägga upp årets variant – att det många gånger har blivit så snustorrt att ingen annan än de absolut närmast berörda (vi själva) tar sig tid att mer än hastigt skumma igenom. Vi ville att verksamhetsberättelsen faktiskt skulle bli läst och fungera för att kommunicera till (framför allt) politiker och andra intresserade vad vi sysslar med. Så vi tittade på några tidigare lyckade exempel och inspirerades – kort, informativt och bildrikt skulle det bli i år!
    Att det för det mesta inte blir så beror ju nu inte på att viljan saknas utan snarare tiden. Att processa ner allt som vi ville berätta till 16 korta sidor, sammanfoga statistik, bearbeta text och formge sidorna tog tid (!), och att trycka upp blankt och färgglatt kostade. Men är det det som gör skillnaden mellan en använd broschyr och en oläst lunta tror jag att det är värt det. Hur reaktionerna blev i nämnden vet Inger och Eva bättre än jag, men faktiskt – härom dagen kom en av politikerna som fått den presenterad för in och tackade för intressant läsning!

    (länken ovan kom jag av någon anledning inte fram till, alltså: http://www.karlskrona.se/Verksamhetsberattelse-bibliotek-2009 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s