Om Japan för unga på Kalmar stadsbibliotek

Fokusgruppen (läs mer om den i slutet av denna artikel) vi har på Kalmar stadsbiblioteks ungdomsavdelning föreslog att vi skulle ha föreläsningar om Japan eftersom det finns ett stort intresse bland annat genom mötet med mangaserier. 

I samarbete med Folkuniversitetet ordnade vi därför två föreläsningar med Masako Fukino. Hon kom den 9 och 16 februari och talade om kultur, manga, mat, historia mm och det var i stort sätt fullsatt.

Masako visade bilder och hade med sig olika saker från Japan. Det visade sig att en del av de mangaserier som vi köper in nu fanns redan på 60-talet i Japan och hon såg dem på TV då, tex Astro Boy.

Fokusgrupp unga på Kalmar stadsbibliotek

På Kalmar stadsbibliotek har vi sedan våren 2009 en liten grupp unga som jag (Anna Hallberg) samtalar med om vad vi kan erbjuda unga på vårt bibliotek. De har hittills varit med och sett till att vi bytt namn till Ung på vår tonårsavdelning, att vi har fått en Ps3-konsoll till avdelningen och kommit med massor av förslag som vi ska arbeta med i vår. Det har varit väldigt kul att träffas över en fika och diskutera och de vill gärna fortsätta. Senast vi hade möte var deras förslag mer workshops på biblioteket, om rollspel, brädspel, låtskriveri, kalligrafi. Vidare efterfrågades mer enkla musikuppträdande, talangjakt på biblioteket och läxhjälp

/ Anna & Amira, Kalmar Stadsbibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s