Överraskande marknadsföring av bibliotek? Partsinlaga i oväntad skepnad?

Hur gör vi allmänheten medvetna om allt biblioteken har att erbjuda? Hur förmedlar vi till beslutsfattare hur vi upplever konsekvenser av budgetåtstramningar? Kan humor vara ett sätt?

Peter Alsbjer är en strålande omvärldsbevakare med djup, bredd och – glimt i ögat. Han har nyligen tipsat om dessa Youtube-filmer från staten Virginia i USA:

Kortare versionen, inriktning marknadsföring

Längre versionen, inriktning konsekvensbeskrivning och marknadsföring

Trevlig helg! // Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

5 thoughts on “Överraskande marknadsföring av bibliotek? Partsinlaga i oväntad skepnad?

 1. Thomas Olofsson skriver:

  Jag längtar efter en superseriös kortfilm som tar de här frågorna på blodigt allvar. En riktigt torr och allvarlig upplysningsfilm som övertygar de stelaste skeptiker om det absolut livsnödvändiga i att ha väl fungerande bibliotek med fantastiska mediabestånd och massor av kunnig, trevlig och serviceinriktad personal. När får vi se en sådan film?

 2. Thomas Olofsson skriver:

  Detta är ett bra svenskt exempel på vad jag menar:

  Klart och redigt, seriöst och pedagogiskt. Utan trams och helt befriat från krystad humor.
  Jag skulle vilja se en liknande svenskspråkig film som handlar om folkbibliotek i allmänhet – inte ett enskilt bibliotek.
  Släpp loss en inspiratör med David Attenboroughs sprudlande entusiasm! Någon som får alla tvivlare och/eller okunniga att reagera:
  ”Whoaw! Är bibliotek sååå fantastiska! Det trodde jag ju inte! Ve den som försöker skära ned på anslagen till våra bibliotek!”
  När man söker i YouTube på ”library” och ”bibliotek” dyker det upp en hel del små filmer som är ganska jönsiga och pinsamma. De gör knappast bra reklam för vår verksamhet.

 3. Lars Johansson skriver:

  Humor är aldrig fel – det var en härlig film! Den skall nog inte kopieras direkt till svenska svenska, men nu finns i alla fall goda kunskaper på flera av Sydost- och Kalmarbiblioteken att göra egna filmer efter vårt gemensamma projekt Läsfrämjande Cross over och den kunskapsspridning som förhoppningsvis redan skett eller håller på att ske. Är någon beredd att försöka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s