Det vimlar av barn och unga

Hösten har kommit och visst är det härligt med löven som skiftar och stämningen som stearinljusens sken ger. Men än så länge är sommaren kvar här i Lessebo, inte förrän på fredag när vi har vår årliga sommarboksfest för alla som varit med och läst i Sommarboken är sommaren över på riktigt.

I år har 80 barn och unga mellan 7 och 16 år varit med och läst. Vi har fått in 121 ifyllda läskort vilket då ger 847st lästa böcker. En ökning från förra året och en stor ökning från året innan då vi körde igång.

På fredag är det dags för festen och vi har idag fått in ca 40 anmälningar. Det kommer att bjudas på tårtkalas, bokbord med nya böcker som festdeltagarna får första tjing på att låna och så givetvis prisutdelning. Priserna i år består av lite allt möjligt smått och gott som pennskrin, läsdagböcker, anteckningsböcker, pennset och presentkort.

Sedan är sommaren över…
Givetvis har vi dock redan dragit igång med hösten aktiviteter för barn och unga. Film- & bokklubben visar Percy Jackson och åskviggen på onsdag och nästa vecka blir det vulkanutbrott på biblioteket följ av wii-sport veckan efter.

En sak är klar visar vi att barnen och ungdomarna är välkomna och verkligen ser dem som de individer de är får man otroligt mycket tillbaka.

//Cecilia Ungerbäck-Smith
Barn- & ungdomsbibliotekarie
Lessebo kommun

Annonser

En reaktion på ”Det vimlar av barn och unga

  1. Lars Johansson skriver:

    Det är ju bara att hålla med Cecilia när hon konstaterar att ”En sak är klar: visar vi att barnen och ungdomarna är välkomna och verkligen ser dem som de individer de är får man otroligt mycket tillbaka.”
    I Lessebo verkar man dessutom också leva som man lär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s