Fånga nya låntagare med lätta texter!

Information på lättläst och lättlästa böcker angår många. Ungefär 25 % av Sveriges befolkning har svårigheter att tillgodogöra sig innehållet i en dagstidning. Cirka 10 % har stora svårigheter att göra det. Det är personer med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi, invandrare, äldre, ovana läsare, personer med intellektuell funktionsnedsättning m fl. För dessa är tillgången till lättläst information och litteratur en tillgänglighetsfråga – det handlar ytterst om jämlikhet, integration och demokrati. Och här spelar biblioteken en avgörande roll. Men hur gör man för att fånga nya låntagargrupper?

Detta kommer dagen i Emmaboda 8 februari handla om. Medverkar gör personal från Centrum för lättläst. Från Norrköping kommer bibliotekschefen Birgitta Hjärpe och bibliotekarien Ingela Karlsson. Norrköping utsågs 2009 till Bästa lättlästa bibliotek. Medverkar gör också författaren Malin Lindroth.

Dagen vänder sig till alla som arbetar på folk-, skol- och gymnasiebibliotek och arrangeras i samverkan mellan Länsbibliotek Sydost och Regionbibliotek Kalmar.

Inbjudan och program

Handlingsplan/tipskatalog för arbetet med lättläst på bibliotek

Anmälan via formulär

Välkomna!
Lars Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s