Nytt bibliotek i Lessebo

Den 1/12 2010 öppnades dörrarna för allmänheten till det nya biblioteket i Lessebo. Det har flyttat från ett litet fyrkantigt rum utan luftkonditionering till ett ljust och luftigt fd Folkets hus. Numera kan besökare dricka kaffe i caféet (varor från det lokala konditoriet), mysa i lässoffan på sagoscenen eller visa sina alster i konstfoajén.

Släktforskare, cirkeldeltagare och studenter har sitt eget forskarrum. I barnrummet finns möjlighet att ha Wiispel och filmvisning och barnen har egen dator. Det finns flera läshörnor och sköna soffor och vi hoppas på ett trädäck till sommaren där våra cafégäster kan njuta av tidskriftsläsande och kaffe i solen.

Vad har hänt mer?
Jo, vi kan erbjuda utlåningsautomat, det efterfrågade trådlösa nätverket är på gång och nu finns det fler datorplatser än förut. Vi har fått höj- och sänkbara informationsdiskar och studiebord och kan visa media bättre i nya exponeringsmöbler. I caféet har vi en TV-skärm för PowerPoints med info och vi har idéer om play-TV anknutet till litteraturteman, direktsändning av Nobel-priset i litteratur mm, i vår visar vi Malous boktips.

För att underlätta för våra besökare är allt material indelat i kategorier, kärlek, deckare på vuxensidan, många fler genrer på barnsidan. Även allt fack är uppdelat, både på barn och vuxen, vi har t ex avd V, D, en del R och Ci på samma avdelning, den kallar vi Kropp & själ. Andra rubriker är Företagande, Djur & natur, Mat & dryck och vi har döpt om avdelningar som Biografi med genealogi till Liv & öden istället, allt bygger på SAB-systemet.

Vi fortsätter att jobba med programverksamhet, teman och föreläsningar och kan glädja oss åt ökade låne- och besökssiffror.

Caroline Ahrgren

Annonser

One thought on “Nytt bibliotek i Lessebo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s