Lässurr i Mönsterås kommun för alla 6-åringar

För 13 år sedan startade ett bokprojekt ”Lässurr” regionalt i Kalmar län. Efter en ansökan hos kulturrådet fick vi medel att engagera föreläsare, författare och illustratörer.

Pedagoger och biblioteksfolk samlades kring bilderböcker och lät sig inspireras. Många barnbibliotekarier gick hem och startade upp olika stora projekt.

12 års Lässurr i Mönsterås

I Mönsterås kommun är det 12 år sedan projektet startade och det har givit många härliga läsupplevelser och möten med författare och illustratörer sen dess. De barn som fick vara med i det första Lässurrsprojektet går nu år 2 på gymnasiet. Många ungdomar med syskon kommenterar ofta att de också har varit med i Lässurr och boksamtal uppstår kring vilken bok de fått.

Alla 6-åringar i Mönsterås kommun får delta i läsprojektet ”Lässurr”. De jobbar intensivt med en bilderbok en tid och som avslutning i projektet kommer författaren på besök och signerar varsitt ex av boken till varje elev.

Den 16 februari 2011 fick vi alla som var i Oskarshamn på konferensdagen ”Läsa, berätta, skapa – utvecklas” massor av input och idéer om hur man kan jobba med böcker på olika stadier och nivåer.

Vi i Mönsterås laddar nu för årets Lässurr, som går av stapeln den 17-18 maj 2011 med bilderboken ”Fylla år” av och med Emma Adbåge.

Kanske kan vi få uppleva ett ”bokkalas” utomhus i en härlig majsol.
//Barnbibliotekarie Kristina Åkesson, Mönsterås

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s