Snart startar bygget

Den här vintern har det märkts tydligare än någonsin, vi behöver en ny bibliotekslokal! Istapparna och isblocken har hängt hotande över ingången, varning livsfara! Vi har istället öppnat rakt in i barnbiblioteksdelen, via en sidoingång. Golvet i barnavdelningen, som är den enda platsen där vi kan placera en hel barngrupp, har blivit vått och grusigt. Iskalla vindar har dragit förbi våra fötter och förbi öronen på de sittande barnen, var gång dörren öppnas.
Samtidigt har vi slitit med att gallra ur och sedan flytta alla våra magasinsböcker. Vi har pratat el, energilösningar, rör, ventilation, hissar och mycket mera. I möte efter möte har vi hävdat funktion, verksamhet och tackat gudarna för vår lyhörda arkitekt. Den åttonde mars höll vi tummarna hårt, för då var det dags att presentera anbuden till bygget för politikerna, och…..? Ja, politikerna antog entreprenörer för bygget. Nu håller vi tummarna igen för att ingen anbudsgivare skall överklaga, och arbetar vidare med inredning, utsmyckning, hur verksamheten skall organiseras och hur vi kan utvecklas med den nya lokalen.
Rivningen av vårt gamla magasin och bygget av vårt bibliotek skall jag sedan övervaka från mitt fönster, för jag har första parkett till nybygget, härligt!

Carina Eskelin
Mönsterås bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s