Spännande familjedagar i Sölvesborg

Tänkte tipsa om ett för vår del framgångsrikt koncept: temainriktade familjedagar på Sölvesborgs bibliotek. Under två timmar i lördags, efter ordinarie öppethållande, samlades ett stort antal föräldrar och barn för att vara med om ”Häxornas och Trollkarlarnas dag”.

Våra arrangemang genomförs med enkla medel, i regel utan hjälp av utomstående medarbetare. Det är ordinarie personal som tillsammans tänker till, förbereder och också arbetar de aktuella temadagarna. I lördags arbetade fem personer med evenemanget och en sjätte bibliotekarie stod i lånedisken/informationen.

Personalen klär ut sig i linje med dagens tema och vi uppmuntrar till utklädning också för våra besökare. Vi arbetar enligt ett stationssystem: i helgen tillverkades trollstavar på en station, på en annan lyssnades till häxans saga. För de något äldre barnen (från åtta år) anordnades en trollkarlsskola där enkla tricks lärdes ut.

Vid varje familjedag har vi servering i mindre skala, där besökarna kan köpa billig fika och sitta ner en stund tillsammans. Lördagen avrundades med gemensam samling med sång. Under vägledning av häxan fick barnen prova på att använda sina nya trollspön. Efter några mindre lyckade försök kunde gänget till slut trolla fram ett godisregn. Enkelt och uppskattat!

//Camilla Magnell

Annonser

One thought on “Spännande familjedagar i Sölvesborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s