Vi bygger ut huvudbiblioteket

Biblioteket i Åseda kommer att utökas med ca 65 kvm för en barnavdelning för att möjliggöra för personalen att genomföra verksamhet för olika grupper samtidigt. Biblioteket är integrerat i en LMH-stadieskola och vi har även ett gymnasiebibliotek som räknas som ett annex till biblioteket. Vi har stora problem med att få biblioteket att räcka till för alla grupper och för den verksamhet som man normalt sett förväntar sig av ett huvudbibliotek.

Vi har under många år – sedan 1983 när biblioteket var nytt – önskat större lokaler med bra personalutrymmen och arbetsrum så utbyggnaden är verkligen efterlängtad. Men den blir helt underdimensionerad. I biblioteksplanen finns i föreslagna åtgärder beslut om tillbyggnad om 150 kvm! Vi får göra det bästa vi kan av situationen och vi är glada för detta steg mot framtiden.

Är det någon av er som har tips på någon konsult som kan uträtta underverk med befintliga inventarier, ljussättning mm så hör av er till mig.

Byggnationen ska enligt planeringen påbörjas under sommaren med att man gjuter grunden och enligt löfte (!) ska allt vara klart till höstlovet …

Samtidigt bygger skolan nytt ”elevsocialt centrum” med bl.a. café och sittplatser. Vi har fått erbjudande om att nyttja det utrymmet för vår programverksamhet vilket kan ge nya möjligheter.

Annika Persson
Kultur- och fritidschef
Uppvidinge kommun

Annonser

One thought on “Vi bygger ut huvudbiblioteket

  1. Lars Johansson skriver:

    Fem myror är fler än fyra elefanter. 65 kvadratmeter är tyvärr inte fler än 150, men icke destomindre värda en gratulation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s