TUPPEN OCH HAVET – ett boksamtal med Sara Paborn

Högaktuell med sin nya roman ”Tuppen och havet” gästade författaren Sara Paborn den 10 maj, Sölvesborgs bibliotek. På tisdagskvällen diskuterade hon sin bok tillsammans med bibliotekarie Camilla Magnell.

”Tuppen och havet” är en fristående uppföljare till Sara Paborns debutroman ”Släktfeber”, som kom 2009.

Handlingen utspelar sig på den fiktiva ön Styxö, som bär tydliga drag av den verkliga ön Hanö. Berättarjagets far har flyttat ut till Styxö, där han finner det lugn han söker. Till ön flyttar så småningom också den konstnärliga naturfotografen Franka och hennes husdjur, en tupp med karriär bakom sig som mexikansk stridstupp. Slut på lugnet för pappan på ön.

Berättarjaget, en kvinna i 35-års åldern, kommer till Styxö tillsammans med pojkvännen, poeten Erlend. Också hennes sömn blir störd av tuppens galande. Eftersom både hon och hennes pappa gärna undviker konfrontation med andra människor, smider de planer på att fånga in en mink som varit synlig på ön och låta den ta hand om tupproblemet.

Sara gör gärna biblioteksbesök men hon berättade att problemet idag är att biblioteken inte kan betala arvoden. Ibland vill de t o m att författaren ska betala resan själv ”och jag är småbarnsmamma så det finns ingen möjlighet att ställa upp gratis även om jag älskar bibliotek”.

/Elna Hansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s