Succé för Mini-bibblan i Oskarshamn

Lördagen 3 september 2011 hade vi Sommarbokfest på Oskarshamns bibliotek. Under sommaren har vi haft 2 tävlingar för barn och unga. Vi har haft Deckar-skoj på biblioteket. Barn varit deckare bland bibliotekets hyllor och prång. Tävlingarna bestod av att ta reda på både fot- och fingeravtryck och en tipspromenad. Sommarbokstävlingen kunde barnen göra hemma, på badstranden, varsomhelst och på biblioteket. Nu i lördags hade vi prisutdelning.

Mini-bibblan

Mini-bibblan Oskarshamn frågediskenSamtidigt med vår Sommarboksfest invigde vi ”mini-bibblan”. I mini-bibblan kan de allra minsta barnen leka bibliotek – det bästa sättet att lära sig ju!. Vi har byggt en informationsdisk och förstås en RFID-station. Till lekhörnan hör också ”lekböcker” som man kan låna, lämna tillbaka och sortera i bokhyllan om man vill.

Informationsdisken hittade vi ritning till i boken Fixarboken av Sara Hjelmstedt och sedan har våra vaktmästare byggt ihop den av material vi hade. RFID-stationen är en svart ruta målad direkt på väggen, en liten svart hylla, en miniräknare fastskruvad på hyllan och dataskärmen är ett laminerat A3-papper. Sedan har vi använt riktiga (ej fungerande) dataskärmar, tangentbord och handscannrar. Böckerna i lekhörnan har förstås fått egna mini-bibblan streckkodsetiketter. Stor succé!

// Karin Enocksson, Oskarshamns bibliotek

  Mini-bibblan Oskarshamn RFID-maskinen  Första sidan Nyheterna om Mini-bibblan i Oskarshamn 5 sept 2011  

Oskarshamns bibliotek bokfest och ballongdjur   Bokfest Oskarshamn 5 sept 2011   Karlsson på taket på Oskarshamns biblioteks bokfest 5 sept 2011   Mini-bibblan Oskarshamn artikel i Nyheterna 5 sept 2011

Annonser

2 thoughts on “Succé för Mini-bibblan i Oskarshamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s