Projekten Digidel + Låna dig rik + bibliotek + studieförbund = framgång

Bibliotek och studieförbund i 25 kommuner i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län samverkar i projektet Digidel – ett nationellt projekt. Nu har man gift ihop sig med ”Från nyfiken till rik” – ett delprojekt i Låna dig rik-kampanjen. Tillsammans kommer man jobba för att få med 11 300  personer totalt att bli digitalt nyfikna och delaktiga i de tre länen.

Kampanjvecka startar 19 september

Digidel + Låna dig rikBiblioteken har smygstartat med information och marknadsföring. Den stora kampanjen startar v 38, 19-25 september. Varje bibliotek kommer då att börja anordna olika aktiviteter, inspirationsdagar, prova-på-träffar för att visa hur vem som helst, och särskilt ovana, kan använda Internet. Den som vill lära mer kan anmäla sig till mini-cirklar som drivs av ett eller flera studieförbund. Mini-cirklarnas avgift är subventionerad för att ingen ska tvingas avstå av ekonomiska skäl. Bilden visar representanter från kampanjens samverkande i Kalmar län. Från vänster: studieförbunden i Kalmar län representeras av Maria Strömberg, Digidel av Annette Mikkelsen och Låna dig rik av Lisa Lundqvist.

Digital delaktighet är demokrati

Internet har förändrat vårt samhälle. Förmågan att använda Internet blir allt viktigare för invånarnas personliga välfärd och för att kunna vara en aktiv deltagare i samhället. Eller för att kunna göra en så enkel sak som en flyttanmälan. Idag finns ca 1,5 miljoner människor i Sverige som inte alls eller i mycket liten utsträckning anänvder sig av Internet. Folkbiblioteken har sitt uppdrag i Bibliotekslagen där det står att man ”skall verka för att databaserad information görs tillgänglig för alla medborgare”. Här i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län tar vi nu itu med det uppdraget tillsammans med studieförbunden.

// Pia Malmberg-Kronvall

Annonser

One thought on “Projekten Digidel + Låna dig rik + bibliotek + studieförbund = framgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s