Avtal klart för Sydostbibliotekens katalog/webb 2.0

Nu har ramavtal undertecknats beträffande Sydostbibliotekens katalog/webb 2.0 av företrädare för Axiell Scandinavia AB och Region Blekinge (administrativ huvudman för Länsbibliotek Sydost).

Nu kan vi inleda ett av de största samverkansprojekten i Sverige mellan folkbibliotek gällande en gemensam webb med integrerade kataloger – och det enda med samtliga kommuner deltagande från två olika län.

Nu får folkbiblioteken i Blekinge och Kronoberg tillgång till en modern webbplats som dygnet runt bjuder in till delaktighet, interaktion och inspiration.
Biblioteken får möjlighet till flexibla lösningar såväl för att presentera och utveckla egen lokal webbplats med katalog som att samverka kring regional webbplats med katalog för gemensamma interaktiva tjänster mot allmänheten.

Länsbibliotek Sydost har även ett övergripande ansvar för den regionala webbplatsen i samverkan med folkbiblioteken.

Det är mycket glädjande att samtliga bibliotekschefer enats om samverkan kring projektet beträffande systemet. Det är många som medverkat till att vi hunnit så här långt: chefsgruppen, styrgruppen, kravspecifikationsgruppen och anbuds/utvärderingsgruppen. Ett särskilt erkännande dock till Weine som gjort ett jättebra jobb som projektledare.

Nästa år börjar det roliga med implementering och drift av systemet.

// Ulf Redmo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s