BibblanBio&Bok i Lessebo ser filmen Beastly

I onsdags, 18 januari, var det dags för film- och bokklubben i Lessebo att dra igång igen efter juluppehållet. Vi såg tillsammans filmen Beastly, som är baserad på boken med samma namn av Alex Flinn. Alla som har läst sagan Skönheten och odjuret, eller sett den tecknade versionen, vet vad det handlar om. Beastly är dock ingen barnfilm utan en rätt så typisk ungdomsfilm. Den snygge men utseendefixerade Kyle retar upp fel tjej i skolan och får en förbannelse som förvandlar honom bortom igenkänning. Han drar sig undan vänner, skola och samhället i stort. Det enda som kan bryta förbannelsen är att hitta den sanna kärleken och bli älskad tillbaka. Den förvandlade Kyle räddar livet på tjejen Lindy. För att inte bli hittad av de personer som letar efter henne flyttar hon in med Kyle, som snabbt tar namnet Hunter för att hon inte ska kunna lista ut vem han är.

Efter filmen pratade vi lite om vad den handlat om, och vad som var bra och dåligt. Försöker ha lite olika utgångspunkter varje gång vid diskussionerna och den här gången skickar jag ett varmt tack till bloggarna på Bokfreak. Frågorna vi pratade om är nämligen starkt inspirerade av ett frågeformulär jag såg där för några dagar sedan. Funkade jättebra för att få igång diskussionen efter filmen.

Så här tyckte tjejerna i filmklubben om filmen, en kort sammanfattning. OBS! Spoileralert!

Beskriv filmen med en mening: En bra ny version av Skönheten och odjuret. Den var spännande, snygg och häxan var läskig.

Vad vi tycker om Kyle/Hunter: Snygg men ego i början. Snäll i slutet när han slutat vara så ego.

Vad vi tycker om Lindy: Hon var snäll och söt i hela filmen. Kunde se under ytan på Kyles ego och var bestämd. Bra att hon inte gick på Kyle/Hunters försök att köpa hennes kärlek med presenter.

Höjdpunkt/minnesvärd händelse: När Lindy säger ”jag älskar dig” till Hunter, och sedan får reda på att han är Kyle.

Vad vi gillar bäst: Trodde att den skulle vara sämre än den var, blev ju bara bättre och bättre ju längre vi såg. Roligt att bli överraskad, när det inte blir så tråkig film som man först trodde.

Vad vi gillar sämst: Början i filmen – den var lite rörig och man fattade inte handlingen förrän en bit in i filmen.

//Cecilia Ungerbäck-Smith
Barn- & ungdomsbibliotekarie – Lessebo kommun

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s