Högsby – rapport från en biblioteksvardag

Nu är det vår tur att vara ”Månadens/veckans bibliotek” på bloggen!

Spindel ritad av Renato i HögsbyPannorna i djupa veck –har vi något intressant att förmedla från Högsbys horisont? Vi lyckades inte komma fram till någonting. Eller kanske att konstverket här intill visar vad vi gör? Det är Renato som har gjort den fina spindeln.

En liten fundering fanns först om att skriva en rad om vår bok- och filmklubb på måndagar, men det ämnet fick vi ju en fin rapport om från Lessebo förra veckan.

Kanske en rad om hur våra låntagare upplever vårt bibliotek? Sagt och gjort. Vi började intervjua, men vad fick vi fram? Jo, att personalen är trevlig och kunnig (yes!) och att kaffet är för dyrt (suck -5 kronor koppen ?). Ingen av de två tillfrågade hade koll på att vi bedriver några som helst kampanjer här på biblioteket (hoppsan!). Vi lade ner projekt utfrågning direkt. Vi blev helt enkelt väldigt trötta men tänkte samtidigt –vänta till veckorna 7-8 -då skall ni allt få se på kampanj!

Vi funderade vidare –skall vi berätta för er om våra erfarenheter av Hanna-serien? Glada i hågen började vi för något år sedan att köpa in delarna. Nummer 1 till 15 gick i flygande fläng och folket köade under ordnade former. Men därefter började eländet –när vi var framme vid del 37 rådde fullständigt anarki i vårt kösystem . Folk började skälla på oss (va? Vi som varit så snälla och köpt in serien), låna ut böckerna till grannar och kompisar, behålla delar som det var kö på för man väntade in ett nummer som fattades m.m.

Aldrig mer en Brenden serie bestämde vi oss för. Så mycket ångest, frustration och ilska (kanske lite överdrivet) bland våra kära kunder (för att inte tala om hos oss själva). Men aldrig heller så mycket nya låntagare som kom hit enbart för att låna Brenden böcker. (Harry P, Stieg L och Auel har inte varit i närheten av detta inferno).

Och inte verkar det ta slut –intresset är fortfarande lika stort och del 1 är i princip aldrig på plats. Som om inte det vore nog –i går kom det en in vänlig dam som försiktigt frågade om biblioteket har tänkt köpa in Brendens nya serie? De fyra första delarna har redan kommit ut….

Våren är snart här, eller hur?

Glada hälsningar från Högsbys horisont och från personalen genom Anna L

Annonser

3 thoughts on “Högsby – rapport från en biblioteksvardag

 1. Birgitta, Lessebo bibliotek skriver:

  Tack för ett friskt och befriande inlägg. Så här känner vi nog alla ibland! Allt gott!

 2. Maria skriver:

  Hej Anna!
  Roligt inlägg! Ja Brenden är lika eftertraktad i Virserum, kan meddela att vi har fått förfrågan på Fjällrosor och köpt in dem också…
  Hälsa alla! Maria

 3. Annika Persson skriver:

  Hej!

  Anna med medarbetare i Högsby !

  Det är så här verkligheten är – ibland. Det viktiga är att vända det till sin egen fördel och det tycker vi att ni gör! En härlig berättelse!

  Vänliga hälsningar från grannen i väster!

  Genom Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s