Ny läsecirkel på Ronneby bibliotek

James Joyces Ulysses är en av litteraturhistoriens mest fruktade tegelstenar. Åttahundra sidor om en dag i Dublin, fulla av snåriga medvetandeströmmar och översmarta blinkningar till den grekiska mytologin. En roman som man länge gått och tänkt att man nog borde läsa. Någon gång.

Varför inte göra det nu? Varför inte tillsammans ta tjuren vid hornen? I samband med att Ulysses nu kommer i en ny svensk utgåva anordnar Ronneby bibliotek en läsecirkel om boken. Planen är att vi regelbundet träffas under våren, och betar av några kapitel i taget. Vi tänker oss att det finns en hel del att prata om, bland annat om Erik Anderssons hyllade nyöversättningsarbete.

Anmälningarna har redan börjat droppa in, och vi hoppas naturligtvis bli så många som möjligt. Biblioteket fixar böcker och sista anmälningsdag är satt till den 12 mars.

Martin Axelsson
Ronneby bibliotek

Annonser

One thought on “Ny läsecirkel på Ronneby bibliotek

  1. Maria Lundqvist skriver:

    Bra sätt att göra läsecirkel på, att dela upp boken och prata om den bit för bit. En bok av det här slaget vinner nog på det.

    Själv började jag läsa den en gång i tiden men gav upp efter hundra sidor. Med en läsecirkel hade jag nog haft bättre chans att läsa ut den.

    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s