Get Online Week

Under denna vecka har Get Online Week 2012 genomförts på många platser i världen, med ett 50-tal medverkande länder framför allt i Europa, en kampanj som arrangeras av Telecentre-Europe AISBL med stöd från Europakommissionen och en rad internationella organisationer. I Sverige är det Digidel 2013 som är den drivande partnern. Tanken med Get Online Week är att hjälpa människor komma ut på nätet för att underlätta i olika livssituationer. Aktiviteter har under veckan också ägt rum på många av biblioteken i Blekinge, Kalmar och Kronoberg. Här är ett exempel från Växjö stadsbibliotek.

Nyfiken på nätet den 28 mars på Växjö stadsbibliotek

Anton Lundin från Machuset i Växjö visade och berättade vid två tillfällen under förmiddagen om allt som man kan använda en surfplatta till. Alla som önskade fick även själva prova på att med fingrarnas hjälp styra plattan. Både presentationen och möjligheten att öva uppskattades mycket av det tjugotalet personer som var där. Vi fick också tillfälle att använda vår nya fina visningsskärm i Röda rummet.

Under hela eftermiddagen turades bibliotekets personal om att i entréhallen visa intresserade besökare våra egna e-tjänster och även demonstrera hur man kan ladda ner e-böcker till en surfplatta.Det är alltid roligt att göra något lite annorlunda. De man träffar och pratar med är oftast intresserade av den nya tekniken.

Växjö stadsbibliotek har under våren haft tre inspirationsträffar enligt ovanstående modell och kommer förmodligen att fortsätta med dessa till hösten.

Vi har ju även prova-på-träffar som i vår skett i samarbete med Studiefrämjandet och Seniornet.

Margareta Karlsson, Växjö stadsbibliotek /kontaktperson Digidel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s