Det blommar på Karlskrona stadsbiblioteks innergård

Anton hälsar välkommen in.

Så var Barnens Blommiga Bibliotek över för femte året, en helt fantastisk vecka. Inget annat år har vi haft så gott väder. Varje år har alltid någon dag varit regnig, blåsig (vi bor ju i Karlskrona!) eller iskall, men i år – ljuvlig värme.  

Stadsbibliotekets innergård med syrener och kaprifol, kastanjeträd och utedass har varit fylld av barn och vuxna. Såväl föräldrar som förskollärare har kommit och tillsammans med barnen tagit god tid på sig vid våra naturstationer:

Maja (Lena) & Linnéa (Katarina)

Tipspromenad, Plantera med Linnea och Maja, Vilka kryp finns i burkarna?, Känn igen 25 fåglar, Känn igen 25 blommor, Fiskdamm, Gör blomsterkort med selleritryck, Klädstrecket (vilka har hängt sin tvätt här…ett par grönrandiga byxor, en prickig basker, ett rödvit randigt förkläde….hm?).

Vi har också vid ingången haft en ek, där varje barn har fått skriva sitt namn på ett blad som de klistrat upp på eken. Och vi kan lova att eken slagit ut: Under de tre ”Blommiga” dagarna hade vi sammanlagt 90 barn och 38 vuxna som i princip stannade alla tre timmarna, hade fikakorg med sig och trivdes i solen.

Tuija, Johanna, Birgitta och Agneta

Barnbibliotekets personal har varje dag sjungit tillsammans med publiken och framfört sagoteatern ”Pojken och hans ulliga får”. Kollegan Maria hade förberett bearbetning av sagan genom en korg med fingerdockor som barnen fått göra klara, fått med sig hem och därmed fått redskap att återberätta sagan. Det har också funnits massor med barnböcker i trädgården, och det har varit gott att se hur en del barn försjunkit in i en bok mitt i myllret!

Jazzkissekatten

Så slutligen kom ”Jazzkissekatten”, skön musik på saxofon, gitarr, sång och sagoberättande, ett samarbete med Föreningen Jazz i Karlskrona och Musik i Blekinge. Gården var sprängfylld och det blev en sagolik avslutning på en vecka där runt 250 personer fått en fin stund på sitt Blommiga Bibliotek!

/ Birgitta Waldebrink-Olsson, Karlskrona Stadsbibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s