Älmhult exponerar

Utvecklingen av biblioteksmiljön på Älmhults bibliotek fortskrider i rasande fart! Etapp 5 av 8 har nu invigts och denna gång handlar det om avdelningen för facklitteratur för vuxna. Exponering har varit det stora ledordet! Helst vill vi skylta med varenda bok, men då detta inte låter sig göras, har vi försökt på andra sätt.

Vi har lyft ut hyllplanen i vissa sektioner och satt in en heltäckande exponeringsskiva i antracitgrått, monterat kantlister på väggen och utökat med fler fristående skyltpelare. Alla hyllplan har lackerats om i postgult, så bokhyllorna känns som nya nu. Naturligtvis har vi även nya knubbar i grått och nya knubbtexter i cerise är på gång.

Gult, limegrönt, cerise och antracit är bibliotekets nya färger och går igen i allt. Gamla gedigna sittmöbler från Gemla har lackats om och klätts om och Linnérummet har fått nytt sofftyg från Berghems väveri. Sköna läsfåtöljer från Swedese och pallar från Stolab är nyinköp. Papperskorgen Vågspel har vi förstås beställt i våra egna färger.

Sedan har vi också vår fina caféhörna som vi nu rustat upp med ett kylskåp! Lokalt café förser oss med fräscha frallor och läckra kakor. Personalen tillhör storkunderna.

Känner du för ett studiebesök är du varmt välkommen! Älmhults bibliotek är ett fint exempel på hur man med relativt enkla medel kan se och utnyttja potentialen som finns i den lokal man har.

/ Anette Ekström, bibliotekschef Älmhult

Annonser

One thought on “Älmhult exponerar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s